De ce noi?
RAPIDITATE
Cu etreabamea.ro totul se rezolva cat ai zice peste, fie ca esti proprietar sau meserias.
EFICIENTA
Iti punem la dispozitie cele mai eficiente metode de a duce la bun sfarsit un proiect.
SATISFACTIE GARANTATA
Vei pleca de la noi cu zambetul pe buze si o lucrare de nota 10!

Cresterea rapida a costului energiei electrice a dus la cresterea utilizatorilor de instalatii de gaze in casele lor. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de case nu sunt constienti de faptul ca exista reglementari specifice pe care trebuie sa le respecte la instalarea echipamentelor de gaze in casele lor, pentru a se asigura ca polita lor de asigurare ramane valabila. In conformitate cu reglementarile legale, toate instalatiile de gaze trebuie sa aiba un certificat de conformitate privind echipamentele sub presiune.

Desi acest lucru poate parea un document juridic complex, este, de fapt, un certificat care precizeaza ca instalatia a fost inspectata corespunzator si s-a dat acordul ca e sigura si fara scurgeri. Este esential ca acest certificat sa fie eliberat si de o persoana autorizata care este inregistrata la institutiile din domeniu.

Reglementari

Conform regulamentului, orice proprietar care are o instalatie de gaz lichid instalat in casa lor trebuie sa aiba acest certificat, obtinut de obicei in timpul fazei de instalare. Cu toate acestea, toti proprietarii de case care iau in considerare instalatiile de gaze trebuie sa stie ca responsabilitatea este a lor (proprietarii casei) sa se asigure ca au acest certificat in posesia lor, nu instalatorul.

Daca locuinta dvs. este deteriorata sau distrusa, ca urmare a unui aparat defect de gaz – si nu aveti un certificat valabil emis de cineva inregistrat, implicatiile in asigurare ar putea fi semnificative. O societate de asigurari ar putea foarte bine sa respinge o creanta si asta ar putea avea repercusiuni financiare grave asupra proprietarului.

Instalarea de revizie si de aprobare este un proces rapid si usor, cu conditia ca instalarea sa fi fost efectuata in mod corespunzator, in conformitate cu cerintele similare pentru instalatiile electrice, ceea ce necesita si un certificat de conformitate.

Tipurile de instalatii de gaze care solicita acest certificat includ:

 • incendii de gaze;
 • sobe si cuptoare cu gaz;
 • sisteme de apa calda.

Este esential ca toti proprietarii sa constientizeze ca o astfel de inspectie nu este doar esentiala pentru ca polita de asigurare sa ramana valabila, dar chiar mai important, pentru a se asigura ca instalarea este sigura si ca familia nu este pusa in pericol.

Daca un aparat de gaz a fost instalat incorect si are ca rezultat o scurgere de gaz, acest lucru ar putea avea implicatii majore asupra sanatatii unei familii, ca sa nu mai vorbim de pericolul imens al unei explozii.

Importanta certificatului de conformitate

De asemenea, este important ca proprietarii de case sa stie ca, daca doresc sa-si vanda locuinta si au instalat un aparat de gaze, acestia sunt obligati sa obtina certificatul si sa le transmita noului cumparator o copie a acestuia.

Daca banuiti ca aparatul dvs. de gaz este nesigur, cel mai bine este sa opriti imediat aparatul si sa nu il atingeti pana cand nu a fost verificat de catre un inginer de gaz autorizat. Deschideti toate usile si ferestrele pentru a evacua incaperea si asigurati-va ca ati oprit alimentarea cu gaz la supapa de control a contorului.

Pentru a va asigura ca instalatiile dumneavoastra de gaz sunt mereu in stare de functionare, cereti unui instalator de gaze autorizat sa efectueze verificari anuale si de revizie.

Pentru toti proprietarii de locuinte cu instalatii de gaz deja instalate pe proprietatea lor sau daca pentru cei care intentioneaza sa faca acest lucru in viitor este vital sa se asigure respectarea tuturor reglementarilor de mai sus nu doar pentru a va asigura ca respectati prevederile din polita de asigurare a proprietarilor de case, asigurati-va ca dvs. si familia dvs. pretioasa sunteti in siguranta de orice dezastre legate de gaz.

Ce trebuie sa stiti despre instalatiile electrice?

Instalatiile electrice, dintr-o casa sau apartament, pot parea misterioase. Exista cateva cerinte de baza pentru instalarea electrica si unele lucruri pe care oamenii trebuie sa le cunoasca. Calitatea manoperei, standardele de performanta si posibilele pericole sunt unele dintre problemele cele mai importante in instalarea electrica si merita sa va familiarizati cu cerintele de baza.

Elementele de baza ale instalatiilor electrice

Noua tehnologie necesita o gama foarte larga de instalatii electrice noi. Acestea sunt foarte diferite de sistemele vechi, in special in comunicatii, sisteme media si IT.

Toate instalatiile electrice sunt reglate. Instalarea armaturilor electrice trebuie:

 • Sa respecte standardele
 • Sa respecte cerintele privind cele mai bune practici de siguranta
 • Sa aiba componente conforme cu cerintele de siguranta in conformitate cu reglementarile de certificare de stat sau marcile de conformitate
 • Sa fie conduse de contractori licentiati in mod corespunzator
 • Sa se faca revizia cel putin la 12 luni sau in caz de nevoie, la cerere.

Acestea sunt verificarile si garantiile de calitate fundamentale pentru toate instalatiile electrice. Standardele de siguranta sunt, de asemenea, indicatori deosebit de buni ai varstei componentelor.

Important: Asigurati-va ca aveti un sistem bun pentru remedierea defectiunilor electrice si a problemelor conexe.

Lucruri de care sa aveti grija:

 • Mirosuri de ozon sau plastic ars: probleme de cablare.
 • Semnele de marcaj: Placa electrica s-ar fi putut deteriora si ar fi nesigura, chiar daca nu ar exista un incendiu.
 • Orice aparat supraincalzit: Aparatul nu este sigur sau exista o problema de alimentare.
 • Vibratii ciudate in masini: Instalatiile electrice pot fi deteriorate prin folosirea masinilor care pot crea pericole prin deteriorarea cablajului. Sistemul ar trebui sa fie deconectat instantaneu si sa fie verificat cat mai repede posibil.
 • Apa in jurul aparatelor electrice: Foarte grava problema, care necesita un serviciu imediat. Apa poate face daune extraordinare foarte repede in apropierea surselor de curent. Zonele afectate de apa in jurul fitingurilor electrice trebuie reparate, deoarece nu mai sunt rezistente la apa.
 • Orice palpaie: Este in mod normal aparatul, dar daca nu el, este puterea. Din nou, este un lucru suspicios.

Documentele necesare pentu obtinerea certificatului electric de racordare:

 • Cerere de racordare, care cuprinde urmatoarele informatii:
 • Datele de identificare a locului de consum, a consumatorului si daca este cazul, a imputernicitului legal, a proiectantului de specialitate;
 • Tip instalatie electrica pentru care se solicita racordarea;
 • Data estimată pentru punerea sub tensiune a instalatiei, puterea prevazuta a fi consumata;
 • Declaratia pe proprie raspundere a solicitantului referitor la autenticitatea documentelor prezentate in copie, anexate cererii.

Cum sa verificati calitatea instalatiei electrice

Este o idee buna sa cereti sa se efectueze periodic o revizie generala al sistemului. Aceasta este, de asemenea, o buna practica din punct de vedere administrativ, precum si pentru verificarea calitatii.

Testarea sistemelor electrice se efectueaza in timpul programului de intretinere si este eficienta in masura in care sunt implicate verificarea sigurantei si starea operationala. Intretinerea efectuata in mod corespunzator va identifica si repara defectele.