De ce noi?
RAPIDITATE
Cu etreabamea.ro totul se rezolva cat ai zice peste, fie ca esti proprietar sau meserias.
EFICIENTA
Iti punem la dispozitie cele mai eficiente metode de a duce la bun sfarsit un proiect.
SATISFACTIE GARANTATA
Vei pleca de la noi cu zambetul pe buze si o lucrare de nota 10!

Finisajul camerelor poate fi o adevarata provocare, chiar daca la prima vedere ai fi tentat sa spui “cat de greu poate fi?” Pe langa alegerea finisajelor, sarcina ce se complica pe masura descoperim cat de variata este oferta pe piata de profil, mai trebuie sa stabilim cum anume vor fi montate acestea. Si daca montajul gresiei si al parchetului pare a fi simplu, faianta ne poate ridica urmatoarea intrebare: cum e mai bine sa o montam, pe verticala sau pe orizontala?

Alegerea gresiei si faiantei– cu cat este mai calitativa, cu atat se monteaza mai usor

Din pacate, unul dintre cele mai raspandite criterii de selectie il constituie pretul. Pretul faiantei si gresiei reflecta materia prima folosita de producator, rezistenta ulterioara, cat si brandul produsului.

O alta caracteristica o reprezinta combinatiile de culoare. Se poarta foarte mult albul si negrul, rosul si portocaliul. Este indicata folosirea unei culori mai deschise in combinatii deoarece aceasta da senzatia de marire a spatiului incaperii de baie. Culoarea gresiei si faiantei din baie este influentata cu siguranta si de luminozitatea camerei. Daca aceasta dispune de un geam mai mare care sa ne aduca un plus de lumina, atunci culorile inchise pe care le luam in considerare, dar de al carui efect ne era teama, vor deveni o optiune viabila.

Pasii de urmat in montajul faiantei si a gresiei

In primul rand, atat peretii, cat si podeaua trebuie sa fie verificate pe plan orizontal, vertical si diagonalele. Daca exista diferente de adeziv de circa doi centimetri se poate rezolva din adeziv.

Se continua cu masurarea suprafetei ce urmeaza a fi placate, dupa care vom suprafata se va amorsa. Mai intai vom monta gresia, o vom lasa sa se aseze bine, insemnand ca adezivul sa se intareasca foarte bine. Dupa cel putin 24 de ore se continua cu montajul faiantei.

Prepararea adezivului – se obtine simplu si rapid prin adaugarea de apa curata in pulberea achizitionata, si amestecarea acestora. Astfel se obtine o pasta omogena, fara cocoloase, care sa poata fi aplicata usor cu spatula dintata, in strat uniform.

Aplicarea adezivului. Dupa omogenizare, adezivul se aplica cu mistria dupa care se niveleaza cu drisca dintata pentru a se obtine o suprafata striata cu un strat de 4-6 mm grosime. Se va intinde adezivul necesar pentru a monta doar cateva placi ceramice, dupa care se va repeta procesul.

Montajul gresiei si a faiantei se va porni intotdeauna dintr-un colt, apoi, pentru fiecare noua placa, vom folosi distantiere de plastic care se vor posta intre placa reper montata anterior si cea care urmeaza a se aplica. Se va verifica cu un boloboc daca acoperirea este perfect plana.

Ultimele placi se monteaza aplicand adezivul direct pe spatele placilor ceramice. Astfel vom evita intinderea adezivului pe perete dincolo de limita propusa. Dupa finalizarea placarii se indeparteaza distantierele, iar placile care vor avea suprafata acoperita de pete de adeziv se vor spala cu un burete umed.

Placile se pot monta in stil clasic pe orizontala, dar poti incerca si un montaj atipic si cu aspect deosebit, in diagonala. Montajul in diagonala este foarte eficient in a masca mici imperfectiuni sau denivelari. De asemenea se poate opta pentru montajul gresiei in tabla de sah, stil care se intalneste frecvent in amenajari retro de mare efect. Placarea clasica se face prin alinierea placilor una langa cealalta urmarind exact dimensiunea acestora. Are un efect modern, mai ales daca se foloseste o gresie de dimensiuni mai mari.

Aplicarea chitului pentru rosturi. Se obtine tot prin amestecul pulberii din saculet cu apa, care se amesteca pana la omogenizare. Pasta obtinuta dupa omogenizare se aplica intre placi cu ajutorul unei mistrii sau cu o drisca fara dinti, iar dupa finalizare se indeparteaza surplusul de chit ramas pe placi cu acelasi burete umed.

Cum sa alegi parchetul potrivit nevoilor tale?

Parchetul laminat este disponibil intr-o gama larga de culori si modele, iar montajul acestuia nu necesita prea multe artificii. Acesta are avantajul de a fi integrat in orice décor, fiind foarte practic si usor de intretinut. In functie de spatiul unde urmeaza a fi montat, parchetul laminat se distinge intre cel rezidential (sau casnic) si cel de trafic comercial, ce rezista la impact, umezeala si trafic intens.

La polul opus, parchetul masiv este o pardoseala mult mai groasa si o alegere inspirata pentru o casa calda si primitoare. Desi fiecare proprietar are personalitatea sa, prin montajul parchetului masiv se obtine un spatiu extrem de elegant si rafinat, ca un semn de reintoarcere la natura si natural. Parchetul masiv vine intr-o larga varietate de culori si texturi, semn al personalitatii lemnului, creand cele mai agradabile jocuri de lumina si caldura. Fiecare nodul, fiexare textura, fiecare fibra a lemnului aduce o nota unica, individuala interiorului, unica dupa cum a fost existenta speciei din care a fost facut parchetul.

Asa se monteaza corect parchetul laminat si masiv

Pentru ca sunt multi asa-numiti “specialisti” in montajul parchetului care sar peste etape importante din proces, noi iti prezentam, cu lux de amanunte, pasii prin care vei obtine rezultatul dorit. Meseriasii etreabamea.ro iti vin in sprijin cu cele mai bune servicii de montaj parchet laminat si stratificat, impreuna cu mici sfaturi de care sa tii cont in depozitarea acestuia. Evident, la fel de importanta este si pregatirea santierului, de care va depinde rezultatul final si durata de viata a modelului de parchet ales.

Iata pasii ce ar trebui respectati in montajul parchetului:

Inainte de a instala podele laminate, este util sa tii cont de cateva aspecte de baza cum ar fi: dimensiunile si caracteristicile speciale ale camerei; grosimea si structura parchetului dorit; uneltele si materialele necesare (folie PEE 2mm, 3mm sau polisitren extrudat 3mm, 6mm, distantieri reglabili, fierastrau electric si ruleta).

Depozitarea – este foarte important de stiut ca parchetul achizitionat trebuie sa aiba mai putin de 20% umiditate, pentru a ramane intact dupa montaj. Multi proprietari si mesteri ce se ocupa cu montajul parchetului omit sa spuna ca pachetele cumparate trebuie depozitate inauntru cel putin 48 de ore, pe o suprafata plana si fara asperitati, pentru a nu se zgaria.

Planeitatea suprafetei pe care urmeaza sa se execute montajul parchetului – suprafata trebuie sa fie plana, uscata, curata si stabila, iar umiditatea sa nu depaseasca 3%. Denivelarile mai mari de 3 mm/ml trebuiesc netezite sau prelucrate.

Izolatia – Exista mai multe tipuri de izolatii care protejeaza parchetul de umiditate, ii asigura rezistenta si elimina zgomotul pe care il scot lamele cand pasesti. In functie de tipul de izolatie si parchet este necesara o anumita perioada intre pregatirea stratului izolator, montarea acestuia si asezarea lamelor de parchet, interval care poate fi chiar si de 48 de ore.

Montajul parchetului laminat si masiv este indicat sa se realizeze la o temperatura ambianta de cel putin 18°C, o temperatura a podelei de cel putin 15°C si o umiditate relativa intre 50% si 60%. Prima placa de parchet se va monta cu canelura la perete, iar ultima placa de parchet din rand va fi montata prin rotirea cu 180 grade. Fiecare rand va fi inceput cu bucata ramasa (cel putin 40 cm lungime) din randul anterior.