De ce noi?
RAPIDITATE
Cu etreabamea.ro totul se rezolva cat ai zice peste, fie ca esti proprietar sau meserias.
EFICIENTA
Iti punem la dispozitie cele mai eficiente metode de a duce la bun sfarsit un proiect.
SATISFACTIE GARANTATA
Vei pleca de la noi cu zambetul pe buze si o lucrare de nota 10!

Pentru o locuinta care ofera un nivel ridicat de confort, printre cele mai importante aspecte care conteaza este ca instalatiile sanitare sa fie rezistente si bine construite. Acestea au rolul de a asigura circuitul apei prin toata locuinta, fie ca este vorba despre apa rece sau calda.

Instalatia sanitara este formata din conductele si tevile dintr-o casa, circuitele de apa si canalizarea. Aceste reprezinta solutii moderne care au rolul de a acoperi necesarul de apa al unei locuinte, de aceea este foarte important ca instalatia sanitara sa fie proiectata de specialisti, astfel incat sa poata acoperi nevoile particulare si individuale ale unei case.

Ce este un instalator?

A fi instalator presupune sa ai un loc de munca ce te tine mereu ocupat. Acest lucru este datorat urmatoarelor:

  • Un instalator, specialist in instalatiile sanitare, se ocupa cu montajul instalatiilor sanitare noi, dar va reusi si sa repare instalatiile sanitare mai vechi
  • Un instalator foarte bun, care are experienta si isi ia munca foarte in serios, va reusi de-a lungul timpului sa castige atat recomandari, cat si clienti noi

Cum gasesti un instalator bun?

Pentru a putea practica meseria de instalator, este necesar ca in urma promovarii examenului de bacalaureat sa se urmeze un curs de calificare, iar la finalul acestuia sa se obtina diploma sau certificatul recunoscut de Ministerul Muncii.

De asemenea, pentru a putea deveni un instalator instalatii tehnico- sanitare si de gaze este necesar sa se urmeze un curs de instalatii tehnico- sanitare si gaze, in urma caruia se primeste si atestarea ANRE. In urma promovarii acestor cursuri,este nevoie sa urmeze o perioada scurta de 1-2 ani de ucenicie, cu scopul de a capata suficienta experienta, dar si suficiente lucrari bine efectuate si clienti multumiti, pentru a putea fi recomandat pe viitor.

Ce atributii are un instalator bun?

Un instalator se ocupa cu montajul instalatiilor sanitare noi, dar si cu reparatia instalatiilor sanitare vechi. Aceste reparatii si montaje pot avea loc la instalatiile sanitare din interior sau din exterior.

Un instalator bun trebuie sa fie capabil:

  • sa sudeze si conecteze tevile sau conductele, fie ca sunt de interior sau exterior
  • sa duca tevile dintr-o incapere in alte, prin pereti si plafoane
  • sa repare instalatiile tehnico sanitare vechi si sa monteze altele noi
  • sa instaleze accesorii necesare retelelor de apa, dar si apometre, boilere si calorifere
  • sa poata asigura mentenanta, dar si sa repare tot ceea ce tine de retelele de apa

Atunci cand se apeleaza la un instalator care este angajat la o firma specializata, exista anumite avantaje. Unul dintre acestea este faptul ca firma ofera garantii pentru absolut toate serviciile oferite, fie ca este vorba despre manopera de montaj a unor instalatii sanitare noi, fie ca este vorba despre manopera de reparatii a unor instalatii sanitare vechi.

Anumite firme specializate in instalatii sanitare ofera o gama variata de servicii in regim de urgenta, care poate fi folosit in caz de urgenta, precum spargerea unor tevi si inundarea casei sau a subsolului.