De ce noi?
RAPIDITATE
Cu etreabamea.ro totul se rezolva cat ai zice peste, fie ca esti proprietar sau meserias.
EFICIENTA
Iti punem la dispozitie cele mai eficiente metode de a duce la bun sfarsit un proiect.
SATISFACTIE GARANTATA
Vei pleca de la noi cu zambetul pe buze si o lucrare de nota 10!

Evitarea producerii deseurilor in cantitate prea mare ar trebui ca sa inceapa cu produsele ce genereaza materiale reciclabile, mai precis cu procesele lor de fabricatie.

Problema gestionarii deseurilor trebuie luata in considerare chiar in etapele de proiectare sau dezvoltare/modernizare ale unui produs industrial.

Gestionarea eficienta a deseurilor felurite care ne-au invadat viata trebuie sa acopere intregul ciclu de viata al unui articol, de la fabricarea acestuia si pana la eliminarea lui finala, inclusiv sa se refere la colectarea, reutilizarea si reciclarea materialelor ce au concurat la producerea lui.

Gestionarea deseurilor este in prezent un segment tot mai important in politicile guvernamentale, mai ales pe continentul nostru.

Reutilizarea corecta si reciclarea eficienta sunt puncte fundamentale de care este necesar a se tine seama in activitatea de gestionare a deseurilor in cadrul dezvoltarii durabile.

Cum contribuim la protectia mediului?

Auzim tot mai des din partea ONG-urilor indemnuri de genul:

  • nu aruncati prea repede lucrurile din gospodarie: reparati-le si refolositi-le sau daca nu le mai doriti, mai degraba donati obiectele sau hainele folosite;
  • nu cumparati produse care nu pot fi reutilizate sau nereciclabile, pentru a-i forta pe fabricanti sa se orienteze spre producerea de asemenea articole prietenoase cu mediul ambiant;
  • nu ezitati ca sa achizitionati articole vestimentare si accesorii second-hand.

Toate aceste mesaje contribuie la imbunatatirea utilizarii resurselor planetei, folosire rationala care reprezinta un domeniu prioritar pentru politicile de mediu. Deseurile rezultate din activitatea de productie a companiilor, dar si acele deseurile din sectorul public (administratii, spitale etc.) sau unitati tip HoReCa sunt colectate in aceleasi conditii ca deseurile menajere.

Deseurile naturale din curti, sursa de poluare

Intretinerea gradinii, pre exemplu, genereaza aproximativ 160 de kilograme de deseuri verzi pe persoana pe an. 9% dintre acestea sunt arse arde in aer liber. Aceasta ardere este interzisa in tot mai multe tari ale lumii, deoarece ele pot fi refolosite si, in plus, se reduce si poluarea atmosferica determinata de fumul si noxele degajate prin aceste focuri. Mai mult, se elimina si riscurile de incendiu ce se pot solda cu aprinderea locuintelor invecinate.

Arderea plantelor, mai ales daca acestea sunt umede, degaja substante poluante toxice pentru om si mediu, precum ar fi: pulberile in suspensie (PM), oxizi de azot (NOx) hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), monoxid de carbon (CO), compusi organici volatili (COV) sau dioxine.

Toxicitatea substantelor enumerate mai sus este si mai mare daca aceste tipruri de deseuri naturale verzi se ard in combinatie cu alte forme de gunoi menajer: materiale plastice, lemn tratat.

Ecologistii au o deviza: โ€žCel mai bun tip de deseu este acela care nu este produs!โ€