De ce noi?
RAPIDITATE
Cu etreabamea.ro totul se rezolva cat ai zice peste, fie ca esti proprietar sau meserias.
EFICIENTA
Iti punem la dispozitie cele mai eficiente metode de a duce la bun sfarsit un proiect.
SATISFACTIE GARANTATA
Vei pleca de la noi cu zambetul pe buze si o lucrare de nota 10!

Un service reparatii auto, denumit in mod obisnuit โ€œgarajโ€, este o structura specializata in intretinerea si repararea de rutina a autovehiculelor. Francezii denumesc prin termenul de โ€œgaragisteโ€ in mod generic o persoana care lucreaza intr-un garaj si poate fi: mecanic auto, constructor de caroserii, dealer de piese auto etc.

Un garaj poate fi utilizat doar ca statie de service, dar multe dintre ele, mai ales in strainatate au o activitate complexa, incepand cu distribuirea combustibililor, intretinerea curenta a vehiculelor si reparatiile auto minore, un serviciu de vanzari de vehicule etc.

In centrele de reparatii auto complexe sau in garaje mai modeste, sarcinile indeplinite de angajati sunt diverse. Acestea includ:

  • intretinerea de rutina a vehiculelor (schimbari de ulei, ajustari, inlocuirea pieselor auto uzate, inclusiv placutele de frana si schimbarea anvelopelor);
  • teste de motor;
  • inlocuirea partilor defecte ale motorului sau ale altor parti ale vehiculului; intretinerea sau repararea circuitelor electrice.
  • lucrarile de vopsire.

Prin intretinerea automobilului se intelege:

  • verificarea statutului diferitelor subsisteme ale unui vehicul;
  • orice inlocuire a pieselor sau a lichidelor necesare functionarii.

Pentru autoturismele mai vechi de cinci ani, intretinerea poate reprezenta o parte semnificativa a costului vehiculului. Astazi, vehiculele noi necesita putina intretinere, producatorii de automobile contribuind la reducerea acestor costuri prin imbunatatirea permanenta a calitatii si fiabilitatii lor.

Costul de depanare poate fi suportat de asigurare. O reparatie facuta bine si efectuata fara intarziere poate evita schimbarea completa a unor subansamble costisitoare. Exista si operatiuni simple ce se pot face acasa cu mijloace necostisitoare, ca de exemplu repararii scaunului auto.

Reparatii pentru ambarcatiuni de orice tip

Indiferent ca este vorba de o barca de pescuit mica sau o barca buna pentru excursii in delta, o barca pentru pescuit pe mare o salupa, un velier sau alt tip de ambarcatiune, la un moment dat tot au nevoie de reparatii mai mici sau de mare intindere si complexitate.

Reparatii ambarcatiuni

Ambarcatiunile, fie ca vorbim de salupe ori de barcile in general se deplaseaza in conditii mult mai grele, pentru ca pe apa nu exista drumuri amenajate.
Orice s-ar spune, trebuei recunoscut cu franchete faptul ca dificultatile cailor navigabile sunt mult mai mari decat ale unor cai rutiere, chiar cu gropi.

Acest lucru conduce la defectarea mai rapida si mai grava a ambarcatiunilor, desi ele au de cele mai multe ori protectii impotriva disfunctionalitatilor ce pot apararea in timpul plutirii (navigarii) pe apa.

Serviciile de reparatii barci este o activitate extrem de complexa si specializata. Exista anumite reparatii atat de delicate incat ele trebuie prestate doar de aceia ce au fabricat ambarcatiunile respective.

Servicii reparare si mentenanta la ambarcatiuni

  • modificari ambarcatiuni;
  • montaj instalatii de propulsie (in interiorul sau in afara bordului) si alte echipamente (daca cazul);
  • servicii intretinere uzuala (cosmetica navala): curatare de alge, reparare lovituri accidentale, chituire, lustruire etc.