De ce noi?
RAPIDITATE
Cu etreabamea.ro totul se rezolva cat ai zice peste, fie ca esti proprietar sau meserias.
EFICIENTA
Iti punem la dispozitie cele mai eficiente metode de a duce la bun sfarsit un proiect.
SATISFACTIE GARANTATA
Vei pleca de la noi cu zambetul pe buze si o lucrare de nota 10!

Ai un eveniment important de organizat? Vrei sa iti sarbatoresti aniversarea intr-o locatie neconventionala? Ai un program incarcat si nu ai timp sa gatesti? S-au anuntat cam multi prieteni in vizita si nu ai idee cum sa te descurci? Exista o singura solutie pentru toate aceste situatii si multe altele: serviiciile de alimentatie si catering sau angajarea unui bucatar la domiciliu.

Ce sunt serviciile de alimentatie publica si catering?

In esenta, cele doua sintagme sunt sinonime, catering, in acceptiunea originara insemnand tocmai alimentatie publica, respectiv servicii de preparare a alimentelor. In Romania, notiunea de catering vizeaza acea categorie a alimentatiei publice ce realizeaza servicii de procesare a alimentelor si livrarea acestora la domiciliul clientului sau la o locatie prestabilita. Din punctul de vedere al locului de procesare, cateringul presupune realizarea alimentelor in bucatariile proprii si livrarea acestora, gata preparate catre client.

Serviciile de alimentatie publica sunt vazute la noi mai degraba ca servicii cu consumare in locatia producatorului, de genul restaurantelor sau cantinelor, dare le pot include si servicii de prepapare ca mancarii la domiciliul clientului…un fel de bucatar detasat.

Cine presteaza servicii de alimentatie publica si catering?

Restaurantele si cantinele sunt, in principal recunoscute ca furnizori de servicii de alimentatie publica si catering, realizand ambele tipuri de activitati despre care am vorbit mai sus. Insa acestia nu sunt singurii. Piata de servicii pentru aceasta nisa a evoluat foarte mult in ultima perioada si au intrat pe piata foarte multi furnizori exclusiv de servicii de catering, deci care au ca obiect de activitate procesarea alimentelor si livrarea acestora la domiciliul clientului, la birou sau la locatia prestabilita pentru evenimentul pentru care s-au contractat serviciile acestora

Ce includ serviciile de alimentatie publica si catering?

Aceste servicii includ tot ceea ce este necesar pentru servirea mesei. In cazul livrarii unui meniu la domiciliu sau la birou, cateringul include prepararea alimentelor si transportul acestora pana la adresa clientului. Atunci cand discutam despre evenimente, serviciile de catering includ:

 • Prepararea alimentelor conform meniului prestabilit cu clientul;
 • Transportul alimentelor la locatia indicata de client;
 • Mentinerea alimentelor la temperatura optima pe parcursul evenimentului;
 • Servirea, in cazul in care s-a optat pentru servirea la mese in detrimentul bufetului suedez.

Cum aleg furnizorul?

Modul in care alegi furnizorul este foarte important deoarece, fiind vorba despre alimente trebuie sa avem in vedere o multitudine de aspecte precum perisabilitatea, igiena, alergeni, ingrediente, avize etc. Mai mult, daca ai nevoie de servicii de catering pentru un eveniment trebuie sa tii cont si de aparatura pentru mentinerea temperaturii optime a alimentelor, masini frigorifice, personal calificat pentru servire etc.

Cu cat mai ampla lista considerentelor, cu atat mai grea alegerea, astfel ca iti oferim cateva sfaturi pentru operativitatea alegerii:

 • Stabileste scopul cateringului si selecteaza doar furnizorii care presteaza genul de servicii de care ai nevoie;
 • Cere oferte de pret si alege primii 10 furnizori ca raport calitate-pret;
 • Cere recenzii despre furnizorii respectivi si afla parerea clientilor care au apelat deja la serviciile lor.

Bucatar la domiciliu – Solutia gospodinelor inteligente

Cu ocazia sarbatorilor, a aniversarilor, a petrecerilor organizate acasa sau a intalnirilor de familie trebuie sa ai intotdeauna grija sa prepari alimente pentru toate gusturile, ceea ce iti secatuieste energia si pofta de viata, astfel ca un prilej de acest gen se transforma dintr-o incantare intr-un calvar. Bucatar la domiciliu este solutia pentru a avea meniul perfect, energie si timp pentru tine. Si nu poate fi folosita doar cu astfel de ocazii, ci si pentru zilele incarcate cand nu ai timp nici sa respiri, dar ai prefera sa iei masa in atmosfera calda si intima a caminului tau.

Ce inseamna bucatar la domiciliu?

Este un serviciu relativ nou pe piata in categoria serviciilor de alimentatie publica ce presupune deplasarea unui bucatar la domiciliul clientului pentru a prepara un meniu prestabilit de comun acord cu acesta, ce trebuie sa fie gata pentru a fi servit la o anumita ora. Este, sub o alta forma, inchirierea bucatarului unui restaurant pentru o perioada de timp si transferarea atributiilor acestuia in casa ta sau in locatia aleasa de tine.

Ce servicii presteaza un bucatar la domiciliu?

Bucatarul la domiciliu presteaza serviciile complete pentru a te asigura ca vei avea pregatita o masa exceptionala, care sa includa toate preparatele pe care ti le doresti:

 • Consultanta- bucatarul la domiciliu iti ofera consultanta in cadrul unei intaniri prealabile stabilite de comun acord in care va puneti de accord cu privire la componenta meniului, bauturile ce trebuie asortate in functie de preparatele servite, ingredientele pe care le va folosi, piata, supermarketul…practic sursa de aprovizionare pe care o preferi, ora la care trebuie sa fie gata preparatele in functie de programul serii etc.;
 • Achizitia ingredientelor;
 • Prepararea alimentelor dupa retetele stabilite de comun acord;
 • Servirea mesei, in functie de tipul evenimentului: bufet suedez, cocktail, aniversare, business dinner etc la orele prestabilite;
 • Reorganizarea bucatariei dupa finalizarea evenimentului. Ca orice bucatar care se respecta, bucatarul la domiciliu iti va lasa bucataria in ordine la plecare, in niciun caz asa cum ar arata dupa ce ai gati tu.